Sökmotoroptimering – Niklas Johansson


Den här boken kanske passar bättre på en blogg om IT-böcker, men jag gissar att en del som läser denna blogg också har en egen blogg och därför kan vara intresserade av hur man får trafik till sin blogg. För det är det som sökmotoroptimering handlar om, hur man får många besökare till sin hemsida eller för den delen sin blogg genom att hamna högt upp i sökmotorernas (Google mfl) träffar.

Den här boken passar bäst för de som är helt och hållet noviser inom området, allt förklaras på ett mycket enkelt sätt. Men man kanske inte ska säga allt, för det är en tunn bok, ingen uttömmande guide om allt om sökmotoroptimering. Den är snarare att se som en introduktion till ämnet, den är så kort att den nästan hade kunnat vara en artikel i en IDG-tidning. Trots att boken är kort lyckas Niklas ändå täcka in de viktigaste sakerna att tänka på. Dessutom gillar jag att han tar upp varför man ska göra en sida läsbar för synskadade som läser med olika hjälpmedel, jo för att sökmotorerna ”läser” webbsidor på samma sätt.

Orsaken till att jag hittade Sökmotoroptimering var att jag googlade efter att ha läst Snabbläsning av samma författare.

Andra som har skrivit om boken:
Oskar blir lite smartare

2 kommentarer

Under ebok, Fakta, Läst 2011