Bookeen-problem med låna böcker


Som tidigare nämnt används bookeen – läsplattan flitigt för att läsa böcker med.  Den har ju många fördelar, lätt sätt att läsa böcker som är 600 sidor tjocka, lätt att läsa tack vare e-ink och att man kan ändra typsnitt och storlek på texten efter behag. Den har dock några brister, en av de största är att webbläsaren i den är både långsam och dålig, man ser helt enkelt inte alltid rutor som ska bockas i eller vilken del av en mening som är en länk. Det är dessutom svårt att träffa rätt på kryssboxar så att det ibland är praktiskt taget omöjligt att surfa dit man vill.

Lösningen på problemet är att man lånar böcker med hjälp av en vanlig dator och för över böckerna till bookeen med den medföljande sladden. Det här kanske ser olika ut på olika håll, men jag går via Stockholms stadsbibliotek och via rutan ”e-medier” i högerspalt och därefter länken e-böcker i vänsterspalten till en sida där jag kan klicka mitt på sidan ”eLib startstida för eböcker”. Hipps vips är man inne på eLib.  Här är det bara att söka och välja och vraka.

När du valt klart är det dags att låna boken, du klickar på låna bok och uppmanas lämna ditt lånekortsnummer och PIN-kod. Men om du gjort det och bara får upp att en fil som heter URLLink.acsm har laddats ner, så saknar du ett program på din dator. Programmet är Adobe Digital Edition. Installera det programmet och starta det. Då får du upp en svart bakgrund med lite kluriga ikoner.

Klicka på bokryggarna längst upp till vänster ”Go to library view”. Lite längre ner till vänster har du ”All bookshelfs”, välj där ”Borrowed”, i högerspalten dyker då din lånebok upp. Markera din lånebok i högerspalten och dra den mot vänsterspalten till ikonen allra längst ned ”Cybook” (det är ju så vår älskade lilla bookeen heter officiellt).

Lånet klart! Verkar det krångligt så blir det mycket lättare nästa gång när du inte behöver bekymra dig om att installera något program för det finns ju redan på din dator.

Kommentarer inaktiverade för Bookeen-problem med låna böcker

Under ebok

Kommentarer inaktiverade.