Om det så skulle kosta mig livet – Margaretha Sturesson


Hur kan folk gå med i sekter, hur kan man acceptera alla de övergrepp som görs i religonens namn? Undrar man över det så ger den här boken en del svar på frågorna. Den är självbiografisk och beskriver hur en stabil fyrbarnsmamma uppvuxen i ett ickereligöst hem, plötsligt befinner sig i ett veritabelt helvete i en kristen religös sekt. Sekten står dessutom både för hennes bostad och arbete.

Om det så skulle kosta mig livet foto Den lilla boklådan

Om det så skulle kosta mig livet foto Den lilla boklådan

Svaret på de flesta av frågorna är att allt går stegvis, från början finns en enorm entusiasm och glädje och en känsla av att vara oövervinnlig. Men som i alla projekt så dyker det upp svårigheter och här har man den enkla lösningen; det beror på demoner, dessa demoner bosätter sig i vissa personer. När demonerna har tagit sin boning i en person så måste man driva ut demonerna, detta även om det betyder att man måste ta i hårt mot personerna som demonerna bor i.

Margaretha lyckas tack vare sin mans och psykavdelnings envishet både ta sig ut från sekten och överleva den första svåra tiden efter fritagningen.

Det här är inte världens bäst skrivna bok, men det är en intressant historia och den ger en liten inblick i hur det kommer sig att människor dras in i sekter.

Andra som skrivit om den här boken:
En bokdjävuls liv och lustar
Sektinfo
Boktipset
Maritas bibliotek
I hyllan
DN
Maritas
Tidningen kulturen
Jennies boklista
Bims blogg
Livluftsfri
Schamrock
Uppriktigt sagt
Anjocapi

Annonser

Kommentarer inaktiverade för Om det så skulle kosta mig livet – Margaretha Sturesson

Filed under 1900-tal, 2000-tal, Bokrecension, Läst 2010, Nutida, Roman

Kommentarer inaktiverade.