Din heder – Martin Svensson


Det var först svårt att komma in i boken, den kändes som den var skriven med vänsterhanden en bakfyllemorgon. En oengerad berättare som verkade ganska ointresserad av att någon skulle läsa boken en dag. Men efter en trettio sidor så lyfter plötsligt historien.

Din heder foto Den lilla boklådan

Din heder foto Den lilla boklådan

Det handlar om den fege och lite allmänt oengerade Viktor som mest verkar såsa fram i livet, men plötsligt är han involverad i en turkisk tjej som har problem med sin familj. Ja, den handlar om hederskultur, men i romanform. Trots att den är i romanform lyckas den täcka in de flesta aspekter av hederskultur, naiva svenska politiker som jämför det med vilket kvinnoförtryck som helst, bröderna som får agera fångvaktare till de förtryckta flickorna, socialarbetare som ser det som vilket tonårsgräl som helst, de män som kommer från länder med hederskultur men som tar avstånd från det hela.

Som sagt var berättelsen lyfter efter ett tag, och den täcker det mesta, ändå önskar jag att det var en annan författare som hade skrivit boken. För boken har potential och skulle kunna vara en helt fantastisk bok, nu är den bara bra.

Och ja, Martin Svensson är den samme som artisten Martin Svensson.

Andra som har skrivit om boken:
Boksidan
Mama
Maria Nova

Kommentarer inaktiverade för Din heder – Martin Svensson

Under Bokrecension, Läst 2010, Nutida, Roman

Kommentarer inaktiverade.