Hon simmade i havet vid Guanagaspar – Shani Mootoo


Den här boken är en kärleksdikt fast det är i romanform, den handlar om en trogen kärlek som orkar vänta så länge som det behövs. Historien börjar någonstans i den Karibiska övärlden – det är ingen mening att googla efter ön Guanagaspar för den finns inte i verkligheten – mellanlandar på Kanadas västkust och återvänder sedan till Guanagaspar.

Harry som är son till en avliden fiskare, hans mamma arbetar som hembiträde i en finare familj. De bor vid havet trots att hans mamma är rädd för havet sedan hennes man omkom när han var ute och fiskade. Rose är dotter i familjen som hans mamma arbetar åt. Både Rose och Harry är ättlingar till indier som kom till Karibien som arbetskraft, men deras familjer har lyckats olika bra. Rose och Harry leker medan Harrys mamma städar. På grund av en mindre skandal, eller ska man ens kalla det skandal? Nåja, Roses pappa tycker det är en skandal, så får Harrys mamma sparken och barnen skiljs åt.

Som vuxen försöker Harry hålla kontakten med Rose – som är gift och har barn – och blir känd i Rose familj som äggmannen.

Historian berättas på ett stillsamt sätt, men den blir trots det aldrig långtråkig.

Hon simmade i havet vid Guanagaspar

Hon simmade i havet vid Guanagaspar Shooni Mootoo - Bild AdLibris

Andra som har skrivit om boken:

Bokmoster

Malin

Kaela
Nillas

Annonser

Kommentarer inaktiverade för Hon simmade i havet vid Guanagaspar – Shani Mootoo

Under 1900-tal, Bokrecension, Läst 2010, Nutida, Roman

Kommentarer inaktiverade.